fbpx

#2 Skin Sin Niet genoeg water drinken

Er zijn een aantal vragen en klachten die ik bijna dagelijks hoor van mensen over hun huid. Het is meestal zoiets als ‘’ bah, mijn huid voelt zo droog’’ ‘’mijn huid ziet er zo dof uit’’ ‘’help! pukkeltjes’’ ‘’Hoe kom ik aan deze pigment en levervlekken?’’ ‘’ik wil van mn littekentjes af’’. Helaas weet bijna niemand dat het merendeel van deze klachten eigenlijk een beetje door hun eigen schuld komt. De komende blogs zullen gaan over de 7 Skin Sin’s en hoe je die het beste kunt vermijden. Let goed op want deze sin’s kunnen je huid en uitstraling echt beschadigen!

Skin Sin #2 Niet genoeg water drinken

Genoeg water drinken is essentieel voor de gezondheid van je hele lichaam. Water drinken zorgt ervoor dat de afvalstoffen snel uit je lichaam kunnen en alles wat er in je lichaam gebeurd reflecteert zich op je huid. Je huid heeft hydratatie nodig en niet alleen van buitenaf met crèmes maar vooral ook van binnenuit door genoeg water te drinken! Vind jij het net als ik ook lastig om genoeg water te drinken? Mijn tip hiervoor is: zorg altijd voor een kan water op je bureau of tafel. Neem een fles water mee in je auto als je veel onderweg bent. En! Ruil af en toe je koffie om voor een glas water 😉 Koffie, frisdranken, sapjes en alcohol bevatten stoffen die je lichaam juist erg uitdrogen dus probeer dat wat vaker te vermijden. Mocht je meer willen weten over de effecten van water op je lichaam dan raad ik het boek aan, Je bent niet ziek, je hebt dorst. Een echte Eye opener en er zijn meerdere versies van geschreven.