fbpx

#3 Skin Sin Het gebruiken van ongezonde make-up

Er zijn een aantal vragen en klachten die ik bijna dagelijks hoor van mensen over hun huid. Het is meestal zoiets als ‘’ bah, mijn huid voelt zo droog’’ ‘’ mijn huid ziet er zo dof uit’’ ‘’ help! pukkeltjes’’ ‘’Hoe kom ik aan deze pigment en lever vlekken?’’ ‘’ik wil van mn littekentjes af’’. Helaas weet bijna niemand dat het merendeel van deze klachten eigenlijk een beetje door hun eigen schuld komt. De komende blogs zullen gaan over de 7 Skin Sin’s en hoe je die het beste kunt vermijden. Let goed op want deze sin’s kunnen je huid en uitstraling echt beschadigen!

Skin Sin #3 Het gebruiken van ongezonde make-up

Het dragen van make-up dat talk of andere vullende of bufferende stoffen bevat kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld acne of rosacea kunt krijgen. Je kunt hier dus echt uitbarstingen van de huid van krijgen! Probeer make-up te gebruiken wat een aanvulling is op je normale skin care, bijvoorbeeld producten waar ook vitamines en antioxidanten in zitten en een spf factor hebben. Let goed op dat er geen talk en vul middelen inzitten want die kunnen zorgen voor verstopte en geïrriteerde poriën. Vaak zit er in make-up veel chemicaliën en alles wat je op je huid smeert komt ook in je bloedbaan en dus in je hele lichaam. Probeer zo veel mogelijk organic producten te gebruiken want daar zitten vaak geen chemicaliën in.