fbpx

#4 Skin Sin Je telefoon niet schoonmaken

Er zijn een aantal vragen en klachten die ik bijna dagelijks hoor van mensen over hun huid. Het is meestal zoiets als ‘’ bah, mijn huid voelt zo droog’’ ‘’ mijn huid ziet er zo dof uit’’ ‘’ help! pukkeltjes’’ ‘’Hoe kom ik aan deze pigment en lever vlekken?’’ ‘’ik wil van mn littekentjes af’’. Helaas weet bijna niemand dat het merendeel van deze klachten eigenlijk een beetje door hun eigen schuld komt. De komende blogs zullen gaan over de 7 Skin Sin’s en hoe je die het beste kunt vermijden. Let goed op want deze sin’s kunnen je huid en uitstraling echt beschadigen!

Skin Sin #4 Je telefoon niet schoonmaken

Is er iets wat we dichterbij ons (en ons gezicht) houden dan onze geliefde telefoon? Onze telefoons die we de hele tijd aanraken en overal neerleggen hebben een hoge dosis van vieze bacteriën op zich en die komen de hele tijd in contact met onze huid. Heb jij ook een slechtere huid en meer onregelmatigheden aan 1 kant van je gezicht? Langs je kaaklijn? Of op je wang? Als dit zo is dan moet je er zeker goed aan gaan denken om je telefoon regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat de bacteriën zich gaan uitspreiden op je gezicht. Gebruik bij het schoonmaken van je telefoon geen agressieve chemicaliën want anders kan je huid daar ook op reageren. Gebruik een natuurlijke zeep of tonic.