fbpx

#5 Skin Sin Aan je huid zitten

Er zijn een aantal vragen en klachten die ik bijna dagelijks hoor van mensen over hun huid. Het is meestal zoiets als ‘’ bah, mijn huid voelt zo droog’’ ‘’ mijn huid ziet er zo dof uit’’ ‘’ help! pukkeltjes’’ ‘’Hoe kom ik aan deze pigment en lever vlekken?’’ ‘’ik wil van mn littekentjes af’’. Helaas weet bijna niemand dat het merendeel van deze klachten eigenlijk een beetje door hun eigen schuld komt. De komende blogs zullen gaan over de 7 Skin Sin’s en hoe je die het beste kunt vermijden. Let goed op want deze sin’s kunnen je huid en uitstraling echt beschadigen!

Skin Sin #5 Aan je huid zitten

Aan je huid pulken of een pukkeltje openmaken is iets wat bijna onmogelijk te weerstaan is. Maar geef niet toe aan verleiding! Aan je huid plukken of krabben kan heel gevaarlijk zijn, het is zelfs zo, dat het kan lijden tot het verspreiden van de bacteriën. Je kunt er littekens van krijgen en het vertraagd je natuurlijke herstel proces van je huid. Voor degene die net een huid behandeling hebben ondergaan is het extreem belangrijk om je huid volledig met rust te laten en er niet aan te zitten, hoe moeilijk dit ook is! Na een behandeling is je huid extra gevoelig en moet volledig met rust gelaten worden om het helingsproces niet te verstoren. Gebruik altijd alleen de after care producten die je mee hebt gekregen na de behandeling en volg de instructies goed op. Was je handen voordat je de producten aanbrengt en ga niet plukken en krabben aan kleine korstjes of andere oneffenheden die je in het begin zult zien of voelen.