fbpx

#7 Skin Sin Vergeten je tools schoon te maken

Er zijn een aantal vragen en klachten die ik bijna dagelijks hoor van mensen over hun huid. Het is meestal zoiets als ‘’ bah, mijn huid voelt zo droog’’ ‘’ mijn huid ziet er zo dof uit’’ ‘’ help! pukkeltjes’’ ‘’Hoe kom ik aan deze pigment en lever vlekken?’’ ‘’ik wil van mn littekentjes af’’. Helaas weet bijna niemand dat het merendeel van deze klachten eigenlijk een beetje door hun eigen schuld komt. De komende blogs zullen gaan over de 7 Skin Sin’s en hoe je die het beste kunt vermijden. Let goed op want deze sin’s kunnen je huid en uitstraling echt beschadigen!

Skin Sin #7 Vergeten je tools schoon te maken

Borstels en andere tools die je gebruikt voor je huid of waar je huid mee in aanraking komt zijn een groot deel van je routine om make up aan te brengen maar helaas, als je deze producten niet regelmatig schoonmaakt kunnen ze behoorlijk wat enge dingen met zich mee gaan dragen! Bacteriën die op je vieze borstels en tools blijven plakken kunnen zorgen voor pukkeltjes, een onzuivere huid, rode ogen, droge plekjes en zelfs voor infecties.. bah! Zorg ervoor dat je ze regelmatig schoonmaakt, gebruik Brush cleaners en was ze ongeveer elke twee weken met een zachte facewash of een baby shampoo. Op YouTube kun je veel filmpjes vinden hoe je dit het beste kunt doen. Vergeet ook niet om schone handdoeken te gebruiken voor je huid en te slapen op schone lakens en vergeet ook vooral je sjaals in de winter bijvoorbeeld niet.